Dum Dum Dum Pino društvena igra

Šta je „DUM DUM DUM“?

Najbolja igračka za decu za 2018. godinu je društvena igra koja razmrdava i prste i vijuge i koja je napravljena da pomogne i podstakne razvoj fine motorike kod dece.  Posebna pažnja i naglasak usmereni su na aktivnost SVIH PRSTIJU obe ruke što je naročito važno u doba kada su uočeni veliki motorički problemi kod dece.

Pored spretnosti, igra zahteva i logičko i strateško promišljanje poteza. Mogu je igrati deca uzrasta od četvrte godine i starija, igrači različitih međusobnih uzrasta, znanja i sposobnosti. Kao društvena igra, podstiče socijalizaciju, razvija takmičarski duh i odlična je zabava za celu porodicu.

Igra sadrži četiri različita terena za nadmetanje na kojima deca postižu poene pikajući (pomerajući)  drvene figure (tokene) prstima obe ruke. Igra sadrži Grafomotoričke kockice koje određuju kojom rukom i kojim prstom se „pika“ token. Fudbal, košarka, bilijar i svemirski dueli – discipline su u kojima će uživati svi igrači nadmećući se i usput vežbajući sposobnosti prstiju obe šake.

Osnovni delovi igre su:
– čvrsta kartonska kutija (podloga za igru);
– dve table sa četiri različite igre;
– 9 tokena (figurica) za igre;
– grafomotoričke kocke – set 2 komada;
– plastični ram (martinela).
Princip igara: kockice određuju ruku (leva ili desna) i prst kojim se tokeni trebaju pikati-ubaciti u određena mesta da bi se postigao pogodak. Detaljna pravila o svakoj igri se nalaze u Uputstvu za igru, koje je deo sadržaja kutije.
Glavne osobine igre su:
•    razvoj fine motorike;
•    razvoj socijalizacije i takmičarskog duha;
•    planiranje i promišljanje poteza igre;
•    kvalitetna i dugotrajna igračka;
•    preporučeni uzrast: za decu stariju od četiri godine.